10 Nisan 2011 Pazar

ÇOCUKLARLA FARKLI BİR DENEYİM - HAZİNELİ TAŞ TARİFİ :)

Resimde gödüğünüz taşlar evde yapılmış taşlar. Peki bu taşları evde yapılmış olmasının haricinde özel kılan nedir diye merak ediyorsanız buyrun aşağıdaki resme bakalım. :) Bu taşları kırınca içinden hazineler (ufak oyuncaklar) çıkıyor! :) Lafı çok uzatmadan hemen hazineli taşlarımızın tarifine geçeyim.
Bu taşları kırınca içinden hazineler (ufak oyuncaklar) çıkıyor! :) Lafı çok uzatmadan hemen hazineli taşlarımızın tarifine geçeyim.

Malzemeler:
  • Bir bardak kullanılmış kahve tozu
  • Yarım bardak tuz
  • 1/4 bardak toprak
  • 1 bardak un
  • 3/4 bardak su
Yapılışı: Bütün kuru malzemeleri karıştırıyoruz. Ve çok ama çok yavaş bir şekilde suyu dökerek ellerimizle hamur yoğurur gibi yoğuruyoruz. Bütün suyu dökmemize gerek kalmayabilirmiş. Sadece suyu yavaşca döküp yoğurun yazıyor. (Bu işlemi yapacağınız yere biraz un serpinki hamurumuz tezgaha yapışmasın). Hamur istenilen kıvama gelince parçalara bölün ve içine ufak oyuncaklar koyup hamurla etrafını iyice sarın. Hazırladığınız taşları yaklaşık 65 C de 2 saat boyunca fırınlayın. Eğer taşlarınız ufaksa 1 saat yeterli olurmuş. Ve son olarak hazırlanan taşlar 2-3 dışarıda kurumaya bırakılıyor. Bütün olay bu. :)

Geriye taşları kırıp içindeki hazinelere ulaşmaya çalışan çocukların heyecanına ortak olmak kalıyor.

Tarifi verdim ama okumak başka, görmek başka. Bu taşların yapılışını aşama aşama resimleri ile görmek isteyen arkadaşlar Skip to My Lou'yu ziyaret edebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder